Eventyret starter i Det Gamle Apotek

Det ville være passende at starte fortællingen om Det Gamle Apotek med et “der var engang”, for sådan starter ethvert eventyr. Denne historie startede endda som et juleeventyr. Vi skal tilbage til 1989, som er året, hvor Erik Tygesen grundlagde Det Gamle Apotek. Fundamentet var hans passion for gamle bygninger og møbler, som blev kombineret med hans forkærlighed for jul og nostalgi.

Disse eventyrlige elementer dannede rammen om idéen til en anderledes butik, der skulle være en oplevelse i sig selv at besøge. Det var drømmen dengang, og det er sådan den oprindelige butik stadig står i dag. Butikken ligger på torvet i Tønder, og året rundt er den et samlingssted for den magi og nostalgi, der ofte forbindes med vores højtider og mærkedage.

Det startede med julen, og det er også den der stadig fylder allermest. I dag kan du dog også finde alverdens brugskunst og boligtilbehør, få inspiration til gaveidéer og lade din kreativitet få frit løb med vores mange DIY- og hobbyartikler. Det kan føles som et rent slaraffenland, når du kommer ind og ser de 1200 kvm. fordelt på 46 rum, udsmykket og dekoreret fra top til tå i alverdens farver, glitter og lys.

Det Gamle Apotek i Tønder, København og resten af verden

Den første butik startede i Tønder, og siden har vi åbnet vores anden permanente butik i København. Inden da havde de eventyrlystne i København og omegn haft muligheden for at besøge vores pop up-butikker, som hvert år dukkede op i hovedstaden. Nu har København fået en permanent butik, men vi åbner stadig pop up-butikker i andre danske byer omkring juletid. Du kan altid følge med i, hvor vi åbner pop up-butik, hvis du følger med på vores facebookside eller på Instagram, og så vil du altid kunne finde oversigten over pop up-butikker på hjemmesiden.

Vi begrænser os dog ikke kun til de fysiske butikker og til de danske kunder. Fra vores webshop sælger vi også massevis af julepyntpåskepynt, boligtilbehør og gaveartikler, så du ikke behøver rejse land og rige rundt for at opleve den magi, som karakteriserer vores eventyrlige univers, da vi så vidt muligt prøver at bringe det med over i vores digitale verden også. Varerne er de samme, priserne er de samme – den eneste forskel er, at du kan shoppe fra sofaen, fra toget eller der, hvor det lige passer dig allerbedst.


Velkommen til Det Gamle Apotek!