24 sjove nissedrillerier

Skab magiske minder for dine børn i julen

Julen er magisk og en god omgang nissedrillerier gør kun julen endnu mere magisk. Når julesæsonen nærmer sig, vækkes en særlig form for forventning til live. Det er den tid på året, hvor hygge og glæde fylder vores hjem og hjerter. En idé som særligt vækker stor glæde hos børnene er at lade en nisse flytte ind - med alt hvad det indebærer af nissedøre, tilbehør til nissen og nissedrillerier. Nisser kan have mange forskellige personligheder og interesser. Fælles for de fleste nisser er dog, at de er drillenisser med hang til skøre nisseløjer i hele december måned.

Her får du 24 ideer til nissedrillerier, som du kan lave hjemme til stor glæde for dine børn og som skaber uforglemmelige minder for familien i julemåneden. Husk også at give nissen lidt lækkerier, så den ikke driller alt for vildt. Måske børnene har nogle gode ideer til lækkerier, når nissen har været lidt for slem?

24 ideer til nissedrillerier

 1. Udskift kalenderlyset med en porre
  I har et fint kalenderlys stående, men i nattens mulm og mørke udskifter du det med en porre. På porren har du skrevet tallene fra 1 til 24 med tusch. Gad vide hvor nissen har flyttet kalenderlyset hen? Til grøntsagsskuffen måske?

 2. Vaniljekransdrys til børnenes morgenmad
  Nissen har besluttet at morgenmaden godt må være lidt bedre i december og nissen kan ikke forestille sig noget mere lækkert end vaniljekranse til morgenmad. Derfor knuser du nogle vaniljekranse og putter drysset i en fin pose, hvorpå du skriver "Vaniljekransdrys fra nissen". Det bringer med garanti glæde ved morgenbordet, når børnene skal have yoghurt eller havregryn med vaniljekransdrys på.

 3. Grøn mælk
  Det her er en ægte klassiker indenfor nissedrillerier. Dine børn har måske allerede oplevet, at mælken i vuggestuen, børnehaven eller skolen er blevet grøn, blå eller rød. Men det gør det ikke mindre sjovt, at det også sker derhjemme. Så farv mælken med den ønskede frugtfarve og vent så spændt på at dine børn hælder mælken op næste dag.

 4. Usynlige nissefodspor
  Lav små nissespor på gulvet, bordet eller måske endda på dit barns seng, så I kan se, hvor nissen har været på tur henne om natten. Nissesporene kan du lave med en særlig nissepen, som kun kan ses ved brug af den indbyggede UV-lygte. Det er kun fantasien, der sætter grænser og du kan f.eks. også bruge den til at tegne små nissehænder på mælken. Hvis du ikke har mod på at tegne hænder og fødder i frihånd, kan du bruge en skabelon. 

 5. Blå pasta
  Her er endnu et nissedrilleri baseret på frugtfarve. Kog pasta til jeres aftensmad. Tilsæt frugtfarve til vandet. Sørg for at den farvede pasta bliver i gryden eller en skål med låg, så farven først afsløres, når familien er samlet og du løfter låget, så I kan spise. Du er selvfølgelig mindst lige så overrasket som dine børn og kan ikke begribe, hvordan nissen lige har sneget sig ind i køkkenet, mens du har lavet mad.

 6. Pak børnenes madpakke ind som julegave
  Børn elsker gaver. Gør vi ikke alle det? Og det behøver faktisk ikke være noget stort og vildt. Pak dine børns madkasser ind i gavepapir og med både bånd og til- og fr-mærke på. Det bringer glæde i børnehaven eller skolen og tager frokosten op på et nyt julet niveau.

 7. Lav små vingummiposer
  Krymp vingummiposer til nissen med almindelige små vingummiposer.
  - Åbn vingummiposerne og spis vingummierne.
  - Læg poserne på en bageplade med bagsiden op.
  - Sæt pladen i ovnen på 200 grader og hold øje med poserne, mens de krymper.
  - Når de stopper med at krympe, tager du pladen ud.
  - Læg poserne et synligt sted, så børnene kan se, at nissen har været lækkersulten.

 8. Lav en nisseadventskrans
  Du skal bruge en lille krans/guirlande, kagelys og en limpistol. Form kransen og sæt kagelys på kransen med limpistolen. Sæt kransen hos din nisse. Kagelys brænder hurtigt ned, så være opmærksom, når kransen er tændt og lad den aldrig være tændt uden opsyn.

 9. Klip mønstre i toiletpapiret
  Nissen har klippet juleklip på toilettet hele natten. Du kan f.eks. klippe nisser, hjerter eller juletræer. Start med at folde papiret i dets naturlige folder (brug f.eks. 5 stykker papir). Lad papiret blive hængende på rullen. Fold det derefter på midten på langs. Klip nu det ønskede mønster langs den kant du lige har foldet. Fold dit mønster ud og rul det tilbage på toiletrullen. Vent nu på et godt overraskelses- eller glædesudbrud, når den næste går på toilettet.

 10. Byt rundt på legoklodser og morgenmadsprodukt
  Nissen har taget børnenes morgenmadsprodukt og i stedet puttet legoklodser i pakken. Husk at få børnene til at hælde morgenmadsproduktet i skålen FØR mælken - ellers får I lidt af et oprydningsarbejde. Du kan skifte legoen ud med andet småt legetøj/underholdning som f.eks. perler eller små dyr/figurer.

  Nissen har udskiftet morgenmadsproduktet med lego-klodser. Nissedrillerier.

 11. Nissebagning
  Nissen elsker at være i køkkenet. Men nøj hvor han roder! Der er kaffe og mel over det hele. I det mindste ser det ud til, at han har hygget sig.
  Lav mini-rod i køkkenet ved at spilde lidt kaffe, mel osv. på bordet. Sæt evt. en bageplade med færdigbagte (måske færdigkøbte) pebernødder ind i ovnen med lidt mel på ovnlågen. Du kan med fordel stille lidt nisse-bageudstyr frem - f.eks. små tallerkner, kopper, kaffekande, kager, røremaskine eller andet lignende tilbehør til nissen.

 12. Lav små mandarin-ansigter
  Nissen har lavet sine egne små søde venner af mandariner. Sæt nelliker i mandariner, så det bliver til søde og sjove ansigter. Læg de glade mandariner hos nissen, så de kan blive nissens venner. 

 13. Nissedonuts
  Nissen har lavet små søde donuts af cheerios, glasur og krymmel. Lav ikke glasuren (vand + flormelis) alt for tynd, så har den svært ved at sidde fast på de små cheerios. Du kan sætte et lille udvalg af småt nisseslik og kager frem ved siden af de finde små donuts, så nissen kan dække et helt overdådigt kagebord. 

 14. Sne i godnathistoriebogen
  Læser I godnathistorie hver aften? Så drys lidt kunstigt sne ind i bogen, på den side, I er kommet til. Det giver selvfølgelig lidt oprydning, men der er også garanti for, at det bringer glæde, at nissen har været på spil i godnathistoriebogen. Du kan evt. tegne små nissehænder med UV-pen på bogen og sætte et par nisseting ved siden af bogen.

 15. Nisselort af frugtstang
  Det her nissedrilleri kommer til at give de største grin, hvin og sjove udbrud. Lav en sød lille nisselort af en frugtstang. Vi brugte en kvart frugtstang til én lort. Rul den først til en pølse og form derefter pølsen som en fin lille efterladenskab. Sæt den på toilettet. Dine børn kommer til at synes, at det er det sjoveste (og muligvis mest ulækre) i hele verden. God fornøjelse med toiletdrillerierne!Nisselort lavet af frugtstang og sat på et toilet. Nissetoiletdør, nissetoilet og nissetoiletpapir. Nissedrillerier.

 16. Slikspejlæg
  Nissen har lavet lækre små spejlæg. Men han har også glemt at rydde op efter sig selv. Sikke noget. I virkeligheden har nissen selvfølgelig bare brugt små slikspejlæg. 

 17. Put bånd om barnets pude
  Pak barnets pude ind med bredt silkebånd, så det ligner en stor fin gave. Gør det f.eks. mens barnet er i børnehave eller skole eller put bånd om en bamse i barnets seng aftenen før.

 18. Udskift toiletpapir med guirlande
  Nissen har været på spil på toilettet igen. Denne gang tager du hele toiletrullen af og vikler i stedet en guirlande rundt om toiletrulleholderen. Guirlanden kan f.eks. være en julet granguirlande eller en mere festlig guld lametta guirlande.

  Lametta guirlande sat på toiletrulleholderen. Nissedrillerier.

 19. Læg grødris i skoene
  Hæld grødris i børnenes eller måske endda hele familiens sko. Du kan hælde lidt ekstra ris på gulvet og evt. stille nogle af nissens sager frem på gulvet, så der ikke hersker nogen tvivl om, hvem der har været på spil.

 20. Magiske bønner
  I dag får dit barn en kaffebønne (eller lignende) af nissen sammen med en skål sukker og et brev. I brevet har nissen skrevet:

  Hej *navn på barnet*
  Dette er en magisk bønne. Plant den i det glitrende sne. Kig til den magiske bønne igen i morgen og se, om den er vokset. Hvad mon sådan en magisk bønne kan blive til?


  Om aftenen efter sengetid udskifter du bønnen med en lækker chokoladejulemand. Ægte julemagi.

 21. Underbukser i fryseren
  Skyl et par af dit barns underbukser under vandhanen og læg dem i fryseren natten over. Næste morgen tager du underbukserne op og lægger dem sammen med dagens tøj eller øverst i skuffen. Husk at sørge for et par ekstra (varme) underbukser.

 22. Byt snørebånd ud med gavebånd
  Byt snørebåndene i alle skoene ud med fint gavebånd, så det bliver lidt mere festligt at få skoene på om morgenen. Har barnet sko med velcro, må du i stedet binde gavebånd rundt om skoene. 

 23. Giv stolene strømper på
  Giv alle spisebordstolene dine børns strømper på. Nissen har virkelig været på arbejde med at få strømper på alle stolebenene. Tossede nisse.

 24. Skattejagt med små julegaver
  Åh hvor kan ventetiden blive laaaang, når vi rammer juleaftensdag. Derfor har nissen lavet en lille skattejagt med et brev/skattekort og nogle små julegaver, som børnene skal rundt og finde.
  Tegn gaverne ind på et skattekort, så børnene ved ca., hvor de skal lede. Du kan med fordel også lave forskellige opgaver eller lignende, som skal løses, før børnene kan gå videre. 
  Skattejagten kan laves med lige så mange gaver, som du har lyst til - måske nogle af gaverne kan være julesnacks, frugt, opgaver, malebøger eller andet, som kan få tiden til at gå lidt hurtigere. 

Afsked med nissen

Som julesæsonen når sit højdepunkt, nærmer tiden sig også, hvor børnene skal sige farvel og på gensyn til næste år til nissen. Det kan være en fin måde at gøre det på, at I skriver et brev til nissen, hvor I takker for de sjove drillerier, gaver, lækkerier og den glæde, den har bragt til hjemmet. Læg også vægt på at I glæder jer til, at nissen flytter ind næste år igen. 

Skab uforglemmelige minder med nissedrillerier

Nissedrillerier er mere end blot sjove påfund; de er en fantastisk måde at skabe uforglemmelige minder på. Børn vil glæde sig over de morgenoverraskelser, som nisserne har skabt, og forældrene vil værdsætte den lette stemning, der kommer med dem. At finde ud af, hvad nissen har fundet på denne morgen, bliver en glædelig daglig begivenhed, der styrker båndene i familien og skaber god stemning og fantastiske minder.

Nissedrillerier er en hjertevarm tradition, der forbinder generationer og skaber magiske minder. At se børns øjne lyse op af forventning og at høre latteren fylde hjemmet er en vidunderlig påmindelse om, hvad julen handler om. Så lad de legende nissedrillerier finde vej ind i dit hjem og skabe uforglemmelige øjeblikke, der vil blive husket og delt i årene, der kommer.